Legen min

Fastlegen min er endelig tilbake fra permisjon, det er ikke første gang hun har vært på permisjon siden jeg byttet til henne. Men heldigvis er de flinke til å finne dyktige vikarleger. 


Men det er noe eget når fastlegen er tilbake, hun er alltid så nøye, hun er alltid så bekymret. 
Første timen min etter at hun var tilbake, er det første hun spør hvordan det går med meg psykisk. Jeg forteller henne at jeg ikke lengre er på DPS, men at planen var å få tak i psykolog å snakke med, og at ting er tatt en tur til det verre etter at mamma døde. 
Da lurte hun på hvorfor ikke vikaren hadde henvist meg noe sted, og som sant var sa jeg at hun hadde ment det ville gå raskere om jeg søkte selv, også fikk henvisning. 

Fastlegen var IKKE enig i det, og har nå henvist meg til psykisk sykepleier, som kan komme hjem til meg for å snakke. 
Hun så med en gang, at jeg trengte noen å snakke med. Herlig. 

Så var det det jeg kom for. Jeg har føflekker på ryggen, selv om det ikke er mange, så er de irriterende, de har flyttet på seg og noen av dem har vokst.
Så jeg ville fjerne noen av dem. Jeg var hos hudspesialist for noen få år siden, og fikk bare beskjed om at de "så fine ut", og at det ikke var noe vits i å fjerne dem. 
Jeg har igjen lagt merke til at noen av dem flytter på seg, noen er blitt større, og noen har vokst utover. Så jeg var bekymret og nevnte det for legen. 
Hun tittet på ryggen min, og sa seg enig. 4-5 stykk skulle bort. Fikk time halvannen uke senere, skulle være siste pasienten, sånn at vi kunne snakke sammen også. 

Onsdagen kom, og jeg gruet meg noe sykt. Jeg har fjernet føflekker før, og vet hvordan det. Jeg trodde hvertfall jeg visste hvordan det føltes. 
Jeg skalv, jeg var kjempe nervøs og hadde angst. 
Hun var forsinket med ca 20 minutter, dette er lite til å være henne, for hun tar seg virkelig tid til pasientene sine, og ignorerer lett tiden om de har noe på hjertet. 

Hun lurte på hvordan det gikk, og viste meg inn på rommet hvor hun skulle fjerne føflekkene. jeg bare viste henne hånda mi jeg, som skalv som et aspeløv i vinden. 
"men det er jo ikke noe å være nervøs for! Det er jo bare lille meg" *ler* 
Jeg ble lagt på magen på en benk, hvor hun setter bedøvelse 4 steder. DÆVEN SÅ VONDT!! :o Trykket når bedøvelsen går inn? OUCHY! 

Så gikk hun for å se til en annen pasient mens bedøvelsen fikk virke, der tror jeg hun gjorde noe smart, mye smartere en andre har gjort. For når hun kom tilbake, kanskje 10-15 min etterpå, og stakk noe i huden min for å se om jeg kjente noe, var det ingenting.
Så når hun faktisk skar vekk føflekkene, kjente jeg INGENTING! For første gang i mitt liv, kjente jeg ikke skalpellet i huden!! 
Jeg kjente det når de forsvant, men det fordi det ble først et lite trykk, også ingenting. 

Når hun skulle sy, bommet hun litt på ene stinget, men ellers kjente jeg ingenting av det heller. 8 sting ble det, fordelt på 4 steder. 
Så var det på med plaster, og klær.. hadde vært smart og tatt på meg singlet, istedenfor bh, fordi minst den ene føflekken lå der hvor bh stroppen hadde gått.. *Smart* 
Så var det en runde på kontoret hennes, prate litt, høre hvordan det går, måle blodtrykk og puls (haha.. smart å gjøre ETTER ett sånn inngrep?) 
Få litt nye medisin, så nå tar jeg medisin før mat, for å dempe sure oppstøt. *Sukk* Lei av medisiner. 

Så nå sitter jeg her da.. med 4 sår på ryggen, som jeg ikke kan bytte plaster på, fordi jeg ikke har lange nok armer :P LOL 
Fysioen byttet for meg på torsdag, så det går bra, men kjipt likevel. I morgen tenker jeg å bare prøve å ta de helt av, og la sårene få luft. Så får vi se hvor lurt DET er. 

Jeg er glad jeg har en så god lege, og igjen så viser hun meg hvorfor, etter 4 år i Oslo sentrum, jeg ikke har byttet til en lege nærmere meg! 
Jeg er heldig som har en lege som tror på meg, bryr seg, og tar seg tid til meg.
 

 

#blogg #fredag #helse #lege #heldig 

2 kommentarer

Marit

20.10.2017 kl.23:18

En god lege er helt nødvendig! Så hyggelig at du har en du kan stole på og trives med :)

Usminket Annie

20.10.2017 kl.23:22

Marit: Ja jeg har vært kjempe heldig med henne :D

Skriv en ny kommentar

Usminket Annie

Usminket Annie

36, Oslo

Livlig dame, opprinnelig fra Stavanger området. Elsker å skrive, til tross for dysleksi. Kjoler er nesten blitt en besettelse!

Kategorier

Arkiv

hits